GYIK

Mit jelent a "vibroakusztika" a gyógyításban?

A vibroakusztika szó a latin vibrare, rezegni, hullámzani és a görög akouein, hallani szavakból származik. A vibroakusztikus gyógyítás a hangrezgések terjedését jelenti a testünkben abból a célból, hogy a testünkből pozitív válasz érkezzen, hogy jobb legyen a vérkeringés, a nyirok felszívódás. A kezelések pozitív változásokat idéznek elő a testünk élettani folyamataiban. Ezek a rezgések nagyon parányiak is lehetnek, nem is mindig halljuk őket.

Mit jelent a "mikrovibráció" és mi a szerepe?

Minden élő szervezetben van parányrezgés (mikrovibráció). Ezek nagyon gyenge, hangfrekvenciás rezgések. Mérhetőek, ha nem is halljuk őket. A parányrezgésnek ugyanaz a szerepe, mint a Brown féle (termodinamikus) mozgásnak az élettelen természetben. A Brown féle mozgás hiányában (az abszolút nulla fokon) leállnak a vegyi reakciók, a mikrovibráció teljes hiányában az élő szervezetben leállnak a főbb fiziológiai és biokémiai életfolyamatok. A mikrovibráció a szervezet számára ugyanolyan jelentőséggel bíró erőforrás, mint a víz, az élelem és az oxigén. Segítségével forognak, mozognak, találkoznak a sejtek és a nagyméretű molekulák. Segítségével áramlik a vér, a nyirok, stb. Segítségével marad stabil az ozmózis nyomás a szövetekben. A Vitafon serkenti a természetes parányrezgéseket.

Miben segíthet nekem a vibroakusztikus, mikrovibrációs kezelés?

A kezelésnek olyan alapvető jellemzői vannak, amelyek által jó választásnak tűnik elég sok betegség, rendellenesség kezelésére. Például az idegvégződések a mikrovibrációs ingerlés hatására üzenetet küldenek az agyba, hogy szűnjön meg a fájdalom. A kezelések 4-15 szörösére növelik a helyi vérkeringést és a nyirok keringést. Ráadásul segítenek a gyulladási folyamatok csökkentésében. Lásd a részletes leírást.

Hogy működik a Vitafon?

A Vitafon a hallható hang tartományban bocsát ki parányi rezgéseket, amelyeket kis, fülhallgató szerű hangszórók/hangrezgetők közvetítésével továbbít a testünknek, illetve annak egy területének. Egyszerűen ezeket a hangrezgetőket kell a kezelendő területre helyezni a konkrét kezelési ajánlásnak megfelelő módon. Lásd a részletes leírást.

Kell valami tanfolyamot elvégeznem, hogy használhassam a Vitafont?

Egyáltalán nincsen szükség tanfolyamra. Kövesse a részletes leírásban foglaltakat.

Honnan tudom, hogy működik a készülék?

Működés közben folyamatosan változó magasságú hangot fog hallani, vagy finom rezgéseket, esetleg meleget fog érezni a kezeléssel érintett területen.

Egyedül is vitafonozhatom magam?

Ez egy természetes gyógymód. Bizonyos eredmények kézrátétellel, kenéssel, mormolással is elérhetők. A Vitafon ezt kiegészíti, reprodukálhatóvá teszi. Ha éppen nincsen ön mellett gyógyító személy, akkor kénytelen önmagát gyógyítani. Segíts magadon...Otthonában kényelmesen használhatja a Vitafont. Lefeküdhet, fotelben ülve olvashat, TV-t nézhet vitafonozás közben. Ha párnát is igénybe vesz a hangrezgetők rögzítéséhez (például a vese, vagy gerinc kezelésénél), a környezeti hanghatás kisebb lesz, mert a párnák elnyelik a felesleges rezgéseket. Bizonyos területek kezelése esetén a hangrezgetők rögzítéséhez szükséges lehet a segítség, vagy egy segédeszköz (öv, pánt).

Kombinálhatom a kezelést másfajta kezelésekkel?

Mindenféle gyógyszeres és nem gyógyszeres kezeléssel kombinálható. Mivel helyi keringés növelő hatása van, javulhat a szedett gyógyszer hatásfoka is.

Mennyire pontosan kell elhelyezni a hangrezgetőket?

A hangrezgető mintegy 2-3 cm-es sugarú körben hat. Így a leírásban megjelölt hely közelében 2-3 cm-vel már elérhető a kívánt hatás.

Meddig vitafonozhatom magam?

Napi 2-3 alkalommal, összesen legfeljebb 2 órán át. Ha már javult az állapota, akkor is folytathat megelőző kezelést minden második, harmadik, vagy negyedik napon. Lásd a részletes leírást és alkalmazási javaslatokat.

Mennyire időigényes a kezelés?

Tipikus a vesék kezelése este és reggel. A konkrét betegség, panaszok függvényében a kezelések hossza általában napi 15-30 perc reggel és 30-40 perc este. Sokan mondják, hogy ennyi szabad idejük nincs. A nyugdíjasok a napi időbeosztásuk átszervezésével persze könnyebben tudnak ennyi időt szakítani. Aki munkába jár, gyerekeket nevel, háztartást vezet, természetesen nehezen tud időt szakítani a kezelésekre. Viszont az esti kezeléseket akár tévézés közben, fotelban ülve is el lehet végezni. Íróasztalnál is lehet kezelni a veséket, ha övet használunk a rögzítésre. Még séta közben is lehet vitafonozni a veséket, ha 12 voltos akkumulátorról üzemeltetjük a készüléket.

Ha jobban beosztjuk a napunkat, ha kicsomózzuk az időnket, lesz egy csomó időnk! Természetesen pár másodperc alatt be lehet kapni egy tablettát és lehet tovább rohanni, mert nincs idő a fájdalomra. Mindenki maga mérlegeljen!