Működési elv

A Vitafon mozaikszó magyarul élethangot jelent!

vitafon működési elv - A készülék külső megjelenése
A készülék külső megjelenése
vitafon működési elv - Egy tipikus kezelés hangfrekvencia-menete
Egy tipikus kezelés hangfrekvencia-menete

Amint a képen látható, kettő darab hangrezgetővel (hangszóróval) kezelünk.

Minden élő szervezetben van parányrezgés (mikrovibráció). Ugyanaz a szerepe, mint a Brown féle (termodinamikus) mozgásnak az élettelen természetben. A Brown féle mozgás hiányában (az abszolút nulla fokon) leállnak a vegyi reakciók, mikrovibráció teljes hiányában az élő szervezetben leáll az összes fiziológiai és biokémiai folyamat. A mikrovibráció a szervezet számára ugyanolyan jelentőséggel bíró erőforrás, mint a víz, az élelem és az oxigén. ? növények a mikrovibráció energiáját a szélből, esőből, élőlények tevékenységéből nyerik. Az állatok és az ember saját maguk gerjesztik a mikrovibrációt a saját testükben. Alapvető forrása az izomtevékenység (az izmok mikroremegése), amely még nyugalmi állapotban is folyik. Alvás közben az izomtevékenység mintegy fele az ébrenlétinek, ezért reggelente gyakran észlelünk vizenyőt, a mozgás akadályozottságát (a végtagok elgémberedettségét). A mozgásszegény életmód lényegesen csökkenti a szervezet mikrovibrációs szintjét, ami előbb-utóbb különböző betegségek keletkezéséhez vezet.
A hang is mikrovibrációs forrás. A kisgyermek sokszor azért sír hangosan, mert a sírás mikrovibrációval telíti a szervezetet. Elég elkezdeni ringatni a babakocsiban, a gyermek máris megnyugszik. A macskák nyugalmi állapotban nagyon ellazulnak és a vázizomzatból származó mikrovibráció csökkenését dorombolással kompenzálják. Annak az állításnak, hogy a nevetés meghosszabbítja az életet, teljesen észszerű fiziológiai magyarázata van. A vibroakusztikus (hangrezgető) terápia segítségével növelhetjük a szervezet mikrovibrációs háttér szintjét. Ezért olyan hatékony és ezért alkalmazható olyan széles körben. A vibroakusztikus készülékekben alkalmazott rezgésfrekvencia és rezgésamplitúdó tartomány egybeesik az élő szervezetek saját mikrovibrációjával. A főbb kezelési területek – a betegség területei és a saját izomszövettel nem rendelkező vesék, máj és gerinc. Éppen ezen területek mikrovibrációjának intenzitásától függenek a szervezet erőforrásai, ellenálló képessége és egészsége.

A vese vitafonozása (hangkezelése) növeli a szervezet általános fizikai erőforrásait, előidézve az erőre kapás érzését, megnövelve a fizikai terhelőképességet, normalizálva a vérnyomást, javítva az alvást, csökkentve a vér koleszterin szintjét.

A máj vitafonozása felgyorsítja a méregtelenítés és salakanyag hasznosítás folyamatait, észrevehetően csökkenti az allergiás jelenségeket.

A gerinc vitafonozása javítja a hátgerinc velő vérellátását és növeli a vérbe kilépő őssejtek számát (RU2166924 számú szabadalom), amelyek a szövetek megfiatalításához szükségesek.

A beteg terület vitafonozása lényegesen megnöveli a salakanyagok eltávolításának sebességét, csökkenti a vizenyőt , felerősíti az immunreakciókat és növeli a gyógyszeres kezelés hatékonyságát. Gyógyszerallergia esetén a szervezet vibroakusztikus erőforrás támogatása sokszor a bajtól való megszabadulás egyetlen eszközévé válik.

1994-ben új irányzat jelent meg a gyógyászatban – gyógyítás beállított adagú mikrovibrációs (parányrezegtető) hatással.
Ez az irányzat az eredményességének és vi-szonylag alacsony költségének köszönhetően elismerést vívott ki. A készülékhez mellékelt alkalmazási ajánlásokban található gyógyítási eljárások alapja a vérkeringés és nyirokke-ringés javulási jelensége a vibroakusztikus (hangrezegtető) hatás területén. Ebben az irányban 2002 közepéig lefolytatták az összes klinikai és orvoslási vibroakusztikai terápiás kutatást. Ezzel együtt fokozatosan halmozódtak fel az olyan tények, amelyeket nem lehetett csupán csak a hajszálkeringés (mikrocirkuláció) javulásával megmagyarázni. A rejtély keresése közben figyeltek fel arra, hogy bármilyen élő szervezet rendelkezik egy saját mikrovibrációs háttér rezgéssel. Kiderült, hogy minden izomszál, izomrost állandóan vibrál, még alvás közben is. Megszületett a feltételezés, hogy a mikrovibráció a szervezet egyik erőforrása. Ezen a feltételezésen alapulva felépült az erőforrás szemléletű hozzáállás a szervezetben lejátszódó folyamatok leírásához. Meglepő módon sok paradoxon logikus magyarázatot nyert, és a korábban felhalmozott tudás szétszórt tégláiból egy karcsú koncepció alakult ki. Világosan érthetővé vált, hogyan lehet növelni a szervezet erőforrásait, immunitását, hogyan lehet legyőzni a betegségeket, hogyan lehet időben kitolni az elgyengülést és az öregkort.